Sunday, 21 August 2011

Ular Sawa = Aku

Assalamualaikum suma..

Sebelum tu aku nak tanya ada sapa yang suka tido pas makan...??ada tak.ada tak.??..Ok fine xda..actually aku baru perasan hobi aku nie tym f0rm 5, lepas2 makan jak dah ngantuk n kalaw jumpa katil hah memang komfem arr tertidor xsedar dunia. Kenapa aku suka tido pas makan ar..?? Sebab aku dapat rasakan kepuasan dan kenikmatan yang teramat2 sangat..haha..imagine dngan perut yang kenyang, mata mmg xtahan la, then jumpa katil yang empuk..ermmm..bestnya..

Tapi ada juga kawan aku yang pelik macam mana la aq b0leh tid0 dengan perut yang kenyang, xsenak ke..??..hehe..kalaw aku okey jerr..xrasa pa2 p0wn..rasa best ada la~~..tahu x yang h0bi aku nie sama dngan ular sawa..haha..

Walau macam manap0wn, aku taw yang tido pas makan nie xbagus sngat...ok2 fine memang xbagus n  xbaek untuk kesihatan ..but g0sh..macam mana benda tu dah sebati dalam hidup aku

s0, aku cari la inf02 kat tenet keburukan makan pas tid0.eh2 salah.tido pas makan..

1. Makanan xdapat nak dihadamkan dengan sempurna..rasanya bt0l kot..tp kalaw aku cepat jak pr0ses penghadaman ku..pas makan, masuk tandas then baru tid0..hehe..s0 xterkena la dngn aku..haha. s0 untuk p0int nie errmmm..next2..

2. Mudah diserang penyakit gastrik. Oleh disbbkan makan kita xdapat dihadam dngn sempurna, so mayb, mayb gastrik p0wn menyerang kita. but i admit yang aku nie mmg ada gastrik..owhh ok2..n0w aku taw sudah punca gastrik aku..haha..

3. Kebuncitan perut. n0 comment..??haha..

4. Paling penting b0leh terlajak tid0r n tertnggal s0lat z0h0r..hehe.isk2..terukkan aku, tid0r sedap sngt sampai xbng0n2..*sila jngn c0nt0hi saya*, patutnya g s0lat dlu then baru tid0 k.

Info nie p0wn xtaw la bt0l ka x..s0 kalaw anda tahu pasal keburukan tido pas makan nie. b0leh la share dngan saya..

p/s: nak letak gambar ular sawa, tapi tak0t pulak nak teng0k, geli la..










10 comments:

.izzati liyana. said...

haha. tak payah letak gambar ular. saya pon geliii..

saya pon kadang2 tertidur pas makan. ala, dah ngntuk nak buat mcm mane kan. selalu dekat u la. penat an kelas dari pagi. pastu nak g kls petang baru kelam kabut bangun sembahyang. huhu.

Siti Zuraina Bte Amran said...

@.izzati liyana.

bt0l2..balik jak dri kelas tngh hari..mesti cari katil dlu..hehe..

.izzati liyana. said...

rutin wajib lah tu. haha. kelas full kan. ngantok kot. part 4 nanti lagi seksa.

Siti Zuraina Bte Amran said...

@.izzati liyana.haha..tak0tnya nak masuk part 4 t..dngar2 mmg berlambk assgmnt..pas2 kelas full tiap2 hari...wooo~~~

Encik JI said...

mmg btol la. yg bab gastrik tu mmg smpai skang kena pnykit tu. jadi, smntara sihat ni, elakknla . hehe

nasiht dr Encik Ji yg nsem. kekeke

.izzati liyana. said...

betul. akak pressure kot time part 4. result jatuh gila sebab tak sempat sangat nak study. sebok buat assignment.

Siti Zuraina Bte Amran said...

@.izzati liyana. owh2..dah akak ckp mcm2..mcm tak0t pulak nak msuk sem 4..huhu

Siti Zuraina Bte Amran said...

@Encik JI

mmg bet0l erk..hehe..owh2..tapibnda 2 dah jd h0bi..hehe..bwat masa nie susah nak elak..haha

.izzati liyana. said...

takde takot. mesti boleh punya. :)

Siti Zuraina Bte Amran said...

@.izzati liyana.
ok2...kalaw g2 saya mesti BOLEH!!
haha