Saturday, 27 August 2011

~Rindu~

Assalamualaikum suma..

Kalau la kamu dibagi peluang untuk kembali ke masa lampau, ke mana kamu nak pergi? Kalau aku, aku maw balik ke zaman sek0lah menengah, yang banyak mengajar aku banyak perkara. Bayangkan aku dah masuk asrama ketika umurku baru 13 tahun, then dah kena berpisah dengan family.

'Alah bisa, tegal biasa', perumpaan yang sesuai menggambarkan keadaan aku yang masih lagi terkial2 untuk berdikari, mencari kawan baru, menyesuaikan diri dengan suasana yang baru. Tapi syukur aku mendapat rum8 yang sampai ke hari ini masih lagi rapat tetapi kami jarang berjumpa disebbkan perbezaan c0urse dan universiti. kan Siti Natashia Abu Bakar dan Noradiba Malek??

F0rm 1.
Biasalah lumrah menjadi pelajar baru, kita mesti akan jadi agak skema paling2 pown sekejap. Aku tidak terkecuali. Skema d cnie aku tidak menggambarkan aku yang sangat pendiam then pakai cermin mata besar.bukan. Aku tym f0rm 1 sangat rajin siapkan h0mework di kelas dan selalu jugak bwat2 n0ta. Hah kalaw ada yang bising mula la aku dan my partner Susniaty Burhanuddin menjerit suru d0rang diam..=)..
Aishh..aku sngat la rajin tym 2..Aku p0wn pernh jugak benci ketua kelas ku sebabkan dia agak menangkan n0n-muslim n selalu bwat muka menyampah(pada pndngan aku la)..dia siap bagi award lagi dngan aku..TOP 5 orang paling dia benci...tapi sekang kami dah baik dah kan Muhd Shadli.

Fom 2.
Masuk fasa F0rm 2, aku dah jadi 'setan'. Suka 'fly', then kalaw keluar outing, pakai baju batik sek0lah pas2 di luar kawasan sek0lah kami tukar baju..=)..Escape kelas terutamanya Kelas Geografi, kami selalu bagi alasan SAKIT. ermmm tu la markah Geografi xpandai nak A..hehe..

F0rm 3.
Masih lagi meneruskan kegiatan 'fly' dan escape2 prep petang, tapi kelas xda sudah sebab aku kan nak ambil PMR. Satu peristiwa yang paling aku xb0leh lupakan, aku pernah 'busted' dengan HEP tym balik maktab. Tym 2 pukul 6 lebih k0t, sepatutnya kami kena balik b4 pukul 5, dah la lambat balik, dengan seluar jeans, dengan tudung entah ke mana..gurrlppp..memang seram sejuk la sudah aku tym 2..Jeans ku k0mfem2 kena rampas pas2 dengar lagi ceramah free dari HEP..Form 3 aku ada geng..hehe.kami bagi nama Geng 8 sebab tym 2 kami ada 8 0rang..Juriaty Aman, Sheryl Ormella, Nur Afiqah Zakaria, Nurulfathi Zakiyyah, Syahira Hammiza Suhaili, Nur Syahira Ramash, Noriah Yusof n Siti Zuraina Amran(me)..kami selalu makan sama2, pg kelas sama2, pg prep sama2, yang penting selagi benda tu kami b0leh bwat sama2 kami akan buat bersama2..




Form 4
Waktu f0rm 4 nie, sedih sangat sebab Sheryl terpaksa pindah ke MRSM Tawau. Tinggal la kami 7 orang..F0rm 4 nie p0wn, aku agak nakal ckit..hehe..selalu sangat escape prep prep petang*kamianggappreppetangmasauntuktid0*, prep malam, r0ll call...uisshhh...macam semua bnda p0wn aku maw p0nteng..Sapa kenal Syeikh Muzafar Syah??ala yang angkasawan 2. ingat kan?. hah, dia pernah datang ke maktab kami entah nak bagi talk apa benda 2, orang laen semangat nak jumpa beliau. tapi aku..?? aku hanya jumpa dia dalam mimpi..xpaham?? ok.ok. maksudnya aq xpgi la talk tu walaup0wn benda tu wajib. and yess aku p0nteng untuk Zzzzz...

Form 5
Hahahaha...masa yang dinanti2 kan untuk menjadi SENIOR..best gilak kalaw jadi senior nie..sapa yang berani marah kita kalaw kita maw p0tong line sama ada m'ir0n, nak mandi..haha..tym f0rm 5 nie aku dah menjadi nakal yang teramat2 sangat..kenapa..???sebab aku b0leh b0leh katakan yang 10% jak aku hadir untuk morning call, 90% lagi tu aku tak pergi la..aku sempat lagi jalan lenggang-kangkung bila siren bunyi*menandakan morning call dah mula*..hehe..pernah 1 kali tu, KETUA WARDEN 'jemput' aku dengan rum8ku(Johana) untuk pergi ke kelas disebabkan kami tak maw bangun n ada la tu budak2 mengadu dngn KW nie..aishh..











*rand0m pic..=.=




Sebenarnya banyak lagi yang aku ingin kongsikan betapa bestnya aku rasa tym sek0lah menengah.tapi nie jak aku mampu taip..tangan i dah sakit..hehe..





2 comments:

.izzati liyana. said...

akak taknak ulang masa lepas. sebab tak best. nak meneruskan hidup je. tak sabar nak habis belajar, kerja, kahwin. boleh cmtu tak? haha.

Johana said...

Zuzuuu! Haha lawaklah. Baru baca yg ni.