Monday, 1 August 2011

Berpuasa di Perantauan..

Assalamualaikum..

Pejam celik pejam celik..xsedar rupanya masa dah berlalu dngan cepat...dh masuk bulan ramadhan dah..*clap2*..masuk tahun nie dah 6 tahun aku berpuasa bukan di rumah aku sendiri..eya la budak asrama kan, 5 tahun kat maktab n n0w kat Shah Alam.. sedihnya..tahun nie memberi pengalamann yang berbeza untuk aku c0z aku first tym berpuasa kat semenanjung nie..satu perkara yang merisaukan aku dan aku perkara yang buat aku selalu terfikir2 sebel0m bulan puasa nie 'alamak..lambatnya buka puasa nanti..macam mana nie..xbestnyer~~..'.kan masa berbuka di Sabah dan Semenanjung berbeza..aku dah biasa dah kan berbuka jam 6 petang tapi kali nie kena tunggu pukul 7..kalau puasa sunat tu biasa la..tapi kan skarang kita puasa straight 30 hari..tu yang macam excited+takut-tak-tahan+jeles dengan family kat Sabah yang buka awal..walau apa2 p0wn..yang pasti aku mesti sesuaikan diri dengan persekitaran yang baru..


J0m niat puasa ramai2..







1 comment:

Ain SSB said...

Selamat berpuasa! :)

Terima kasih singgah blog saya! :)